Over Ons

Chiro Skippy is een organisatie die sinds 1983 bestaat. We zijn gelegen in het kleine dorpje Zemst-laar. Het is misschien klein, maar we zijn één grote groep en we zijn er trots op! Wij zijn een groep vrienden en kennen elkaar door en door. De leiding, volwassen begeleider, leden en kookploeg zijn één hecht team.

Maar we zijn niet alleen. Er zijn bijna 1000 Chiro’s in Vlaanderen! Elke Chirogroep heeft zijn eigen huisbeleid. Wij, Chiro Skippy uit Zemst-laar, hebben ook eigen gewoontes en regels. Daarover willen we iets vertellen.

  • Iedere groep bepaalt zelf welke Chirokleren ze dragen. Bij ons bestaat het uniform uit een beige Chiroshort of –rok (te verkrijgen bij Banier), en onze eigen T-shirt en pull (te verkrijgen bij de leiding). Het uniform is verplicht vanaf de Rakwi’s, maar het is ook voor de jongere groepen leuk om hetzelfde te dragen als de hele groep. Wij zamelen oude uniformen in om ze nadien zeer goedkoop tweedehands door te verkopen. Je kan je oud uniform dus elke zondag aan je leiding geven.
  • In sommige Chiro’s hebben jongens en meisjes aparte activiteiten, maar wij zijn een gemengde Chiro. Dat betekent dat jongens en meisjes bij ons samen spelen.
  • Bij ons zitten de kinderen per leeftijd (geboortejaar) in de groepen.
  • We zijn er in de Chiro van overtuigd dat we pas vanaf het eerste leerjaar een meerwaarde kunnen bieden en stellen daarom een minimumleeftijd van 6 jaar (of het schooljaar dat je 6 wordt).

Onze Chiro is uiteraard slechts een onderdeel van het grote Chirojeugd Vlaanderen. En ook zij hebben zo hun zegje. Zij bepalen het jaarthema, schrijven het jaarthemalied, ondersteunen ons in administratieve of praktische zaken en staan ons bij met raad. Onze chiro behoort tot het gewest Maneschijn. Dit is de overkoepeling van alle chiro’s in omstreken. Op hun site vind je foto’s, interessante links, een forum, nieuwtjes, … Zeker de moeite om er eens een kijkje te nemen!